Již čtvrtý ročník atraktivního gastronomického programu si pro návštěvníky připravila restaurace Safari pivovar, kterou najdete přímo u vstupu do královédvorského Safari parku. I letos se můžete vydat po stopách Africké cesty legendárních cestovatelů Jiřího Hanzelky a Miroslava Zikmunda. I letos jsou pro vás připraveny nové pokrmy.
FOTOGALERIE - Restaurace Safari pivovar
Vydejte se po stopách cestovatelské dvojice, která se díky pravidelným rozhlasovým, tiskovým, filmovým a později televizním reportážím stala symbolem cestování a cestopisné žurnalistiky poválečného Československa. Jejich první africká cesta byla v letech 1947–1950, kdy zřejmě jako první zdolali automobilem celou Núbijskou poušť, vystoupali rovněž na nejvyšší africkou horu Kilimandžáro. Za 424 dnů projeli Afrikou od severu k jihu a urazili vzdálenost téměř 36 000 km. Náš příběh nebude sice trvat tak dlouho a neurazíme ty dálky, ale pokusíme se vám přinést chutě a vůně tradičních pokrmů z míst, která naši cestovatelé navštívili.
Maroko – Casablanca * 10. - 12. 1. 2025
Chorba Al Khodra – tradiční marocká zeleninová polévka s rajčaty a dýní
Tajine de Poulet aux Citrons Confits et Olives – kuřecí tajine s nakládanými citrony a olivami
Meskouta – marocký citronový dort
Alžírsko * 17. - 19. 1. 2025
H’rira Jdida – luštěninová pikantní polévka se špenátem
Koninklike Koeskoes – kuskus s kuřecím a jehněčím masem a zeleninovým ragú s cizrnou
Makroudh – datlový koláček s pomerančovým přelivem
Egypt – Alexandrie * 24. – 26. 1. 2025
Fattoush – salát se zeleninou a bylinkami, se sýrem feta a opečeným pita chlebem
Koshary – zeleninové ragú s rýží, čočkou, cizrnou a těstovinami
Basbousa – semolinový koláč s mandlemi a citronovým sirupem
Etiopie * 31.1 - 2. 2. 2025
Misir Wot – polévka z červené čočky a zázvoru
Tibs – restované hovězí kousky s rajčaty, zeleninou a chlebem injera
Dabo Kolo – smažené „koblížky“ se skořicí, podávané s egyptským ibiškovým čajem Karkade
Keňa * 7. - 9. 2. 2025
Bhajija – smažené brambůrky v kořeněném těstíčku, s jogurtovým dipem Swahili
Nyama Choma a Ugali – grilované hovězí marinované ve směsi koření s kukuřičnou kaší Ugali
Mahamri – sladké kokosové pečivo s nádechem kardamonu a kokosového mléka
Zimbabwe * 14. - 16. 2. 2025
Sadza Balls – křupavé kuličky ze sadzy plněné sýrem feta s omáčkou z rajčat a česneku
Dovi – kuřecí paličky v krémové arašídové omáčce s mrkví, bramborami a zelím s dušenou rýží
Mapopo Candy – sladký papájový bonbón s nádechem skořice a vanilky
Jihoafrická republika * 21. - 23. 2. 2025
Biltongslaai – salát s plátky sušeného hovězího masa, avokádem, sýrem feta a dýňovými semínky
Sosaties Geelrys – kuřecí špízy s paprikou, cibulí a sušenými meruňkami, brambory s kurkumou
Koeksisters – smažený pletenec, namočený v sirupu s kokosovými hoblinami
Cape Town – Mys Dobré naděje * 28.2. - 2. 3. 2025
Snoek Pate – tradiční pomazánka z uzené ryby se smetanovým sýrem a citrony s pečivem
Kaapse Maleise Kerrie met Patats Puree – kuřecí curry s rajčaty, meruňkami a batátovým pyré
Peperment Knapperige Tert – koláč s kokosovými sušenkami, šlehačkou a mátovou čokoládou
Restaurant Safari pivovar
Štefánikova 3213, Dvůr Králové nad Labem
Možnost zakoupení dárkových poukazů
Dvě osoby - jedna cesta: 980 Kč
Rezervace termínu:
provoz@safarigastro.cz / 777 667 066
...